Els infants més petits de l’escola, els Pops s’endinsen en les activitats de l’Hivern afavorint noves textures, amb aquesta activitat també volem motivar la seva curiositat buscant boles amagades dins la “neu”. La curiositat en els més petits es dona observant tot allò que l’envolta i per la voluntat de tocar i manipular els objectes que tenen al seu abast.

Els infants dels grups d’infantil 1 Aneguets, Cargols i Granotes han conegut elements del Nadal d’una manera diferents, a l’aula han trobat maraques, panderetes, campanes i picarols amb guirlandes de diferents colors, amb aquesta proposta volem afavorir el sentit del tacte i la oïda mentre manipulen de manera lliure. El lloc lliure és aquell que neix de la espontaneïtat, això fa que l’infant pugui desenvolupar la imaginació en plena llibertat.

La proposta de provocació al joc que han fet els infants d’Infantil 2 és la següent: Els infants entren a la classe on està tot preparat amb diferents fenòmens meteorològics com son; la pluja, la neu… porten botes d’aigua i paraigües mentre de fons sonen diferents sons de tempesta. Lliurement fan la seva exploració i van posant en paraules allò que va passant. “plou”, “fem petjades”, “dibuixo a la neu”… el llenguatge s’adquireix en contextos socials a partir de la interacció i aquests tipus de propostes son ideals.

Després de fer la proposta tenen un racó per seguir manipulant la farina en el moment que els infants vulguin, fins que perdin la curiositat.